Net 18 jaar, op eigen benen…

Fietsen, voetballen, tennissen of zwemmen. Vind je het niet alleen maar leuk maar wil je er beter in worden? Dan word je lid van die club en train je je suf. Zo simpel is het…
Wie weet levert het nog wat op. Een medaille, leuke vrienden. Vul maar in.
Dat je ook lid bent van onze uitvaartvereniging  weet je misschien niet eens. Tot de rekening op je deurmat valt.

Het zit zo. Waarschijnlijk ben je al lid vanaf je geboorte. Zo hebben je ouders dat toentertijd voor je geregeld. Tot je 18e ben je gratis lid, vanaf je 18e ben je zelfstandig lid en moet je contributie betalen. Vandaar de rekening.

Maar wat houdt het eigenlijk in, dat lidmaatschap? Neem een paar minuten de tijd om te lezen wat hieronder staat en je weet het.

 

Natuurlijk staat het je vrij om je te laten uitschrijven als lid. Dat geschiedt telkens aan het einde van een kalenderjaar, dus per 31 december van het lopende jaar.

Minstens 4 weken voor het einde van het jaar moet een opzegging  bij het bestuur binnen zijn, dat mag schriftelijk per post of per mail (vereniging@uitvaartkornhorn.nl).

De contributie van datzelfde lopende jaar blijft men verschuldigd.

 

Van ons mag je blijven!

Door veel leden in onze vereniging te hebben (en te houden) kunnen we als ‘noabers’ veel voor elkaar blijven betekenen. In geval van overlijden is dat zeer waardevol.

 

UVK

 

Ik ben lid maar wat betekent dat?

 

  • Begraven of cremeren in Nederland is duur en big business. Klinkt misschien wat oneerbiedig, maar het is wel zo. Aan de dood wordt flink verdiend. Nu zijn wij als uitvaartvereniging geen commercieel bedrijf. Wij hoeven geen winst te maken, werken met vrijwilligers en daardoor zijn wij veel goedkoper dan commerciële uitvaartorganisaties.
  • Woon je in hetzelfde dorp of in de omgeving waar de vereniging zit, dan is het simpel. Kom je te overlijden dan wordt de uitvaartverzorger (voorheen wel bode genoemd) gebeld. Hij of zij regelt de hele uitvaart in overleg met de familie. Geloof me, daar zijn we goed in. Van nabestaanden horen we regelmatig dat ze het ‘eigene’ van de vereniging erg waarderen. Na de uitvaart (begrafenis of crematie) ontvangt de familie van de vereniging een nota van de kosten. Hiervan wordt de ledenkorting (ook wel pakketwaarde genoemd) afgetrokken.
  • Ruwweg geschat kost een uitvaart die wij verzorgen gemiddeld tussen de € 3000 en € 4500. Van dit bedrag gaat de ledenkorting af (in 2019 € 750). De kosten van een grafsteen vallen buiten dit bedrag. Heb je geen spaarpotje op je bankboekje staan, overweeg dan een verzekering af te sluiten die bij overlijden een geldbedrag uitkeert. Of zet elke maand een bedragje opzij.
  • Woon je niet in de gemeente van de vereniging, dan hangt het een beetje af van waar je woont. Wij verzorgen uitvaarten in de buurt en als het vanwege de afstand praktisch gezien niet zo handig is, dan overleggen we met de vereniging bij jou in de buurt. Met collega uitvaartverenigingen zijn er onderling afspraken te maken om elkaar te helpen tegen verenigingstarieven. In overleg is veel mogelijk.
  • Woon je verder weg, dan hangt het bijvoorbeeld af waar je begraven of gecremeerd wilt worden. Of wij de uitvaart nu wel of niet regelen, als lid hou je recht op de ledenkorting, mits voldaan aan enkele voorwaarden. Wij moeten dan wel van je overlijden op de hoogte zijn gesteld. Ook moeten de betaling van de nota’s door of in overleg met de vereniging worden verzorgd.

Een uitvaartvereniging is geen verzekeraar maar is (vrijwel) altijd stukken voordeliger!! Dat komt omdat er geen winstoogmerk is en er veel wordt gewerkt met vrijwilligers (ook de bestuursleden). Een soort ‘burenplicht’ of ‘noaberplicht’.

Hoe meer leden een vereniging heeft, des te meer we kunnen regelen en verzorgen tegen aantrekkelijke condities. We houden je graag aan boord.